Ape Kata Lelaki/ Girl Bila Pasangan Berdiet??? suka atau tidak??? Give Reason....huhu..

Monday, February 14, 2011



Aku nak mintak pendapat korang betul ke sesetengah lelaki/girl tak suke pasangan mereka berdiet??? Sekadar ingin tau yew....nak buat kajian...hahahaha....Sesiapa yg dah ade pengalaman sila kongsikan yew,kalau xder pun bole beri pendapat ,,,weee....(",)





46 comments:

penyejuk hati said...

it depends.sarah ade kwn..bf die ske die jga berat@diet..sbb die xnk gf die gemok..die pun jenis ske bdiet..so mcm xde masalah (^_^)

Puteri Balqis said...

Thanks Sarah atas pendapat bernas itu=)

Hadi said...

diet kalau perlu, kalau tak, tak kisah asal sihat kesihatan.

Puteri Balqis said...

thanks Hadi kadang2 ade laki yg tak suke girl berdiet sebabnye mereka pun xdapat nak makan..haha=)

♥Miss Farah♥ said...

suami suruh diet ker?hahaha..
ala diet untuk jaga kesihatan..kalau diet tak bersenam tak baik jugakannn..kalau chubby pun sihat waalafiat pun ok juga,,saya nak myibuk sat..ngah rajin lawat belog

Puteri Balqis said...

hahaha....yup yg penting diet yg seimbang bukan diet yg memudaratkan diri...(",)

Piasara said...

diet?Akak nak sgt berdiet..hubby akak sokong,tp soh msk sedap2 camana tu?takkan masak jer kot..kena la makan sekali..

Puteri Balqis said...

kak...haha,,,setujuuuuuu......lebih2 husband kaki makan nih...kalau berdiet...jd rosak diet...ajak p makan luar...kah3...

topimagine said...

hahaha... kalo dua2 chubby ape salahnye.. cm akune.. :)

Puteri Balqis said...

hahaha...topimagine...good2...(",)

Ezay Hadry said...

tak salah kalau nak bdiet..cume btempat la ye..jgn over2 sgt sampai annoying psgn msing2

Puteri Balqis said...

yupp!!! agree....hehe...

aisyah_syahirah said...

boleh je nak berdiet pun tapi xde r sampai xmakan..konon2 nak jaga body sangat sampai dapat penyakit 2, kan sia2 hidup..
xleh pakai r klu macam 2 rupenye diet

ijam ismail said...

hehe..klkr la gmbr akhir 2...
cian fatman 2 xsmpai nk amek buku diet..hehe
=)

izaLis™ said...

better jd diri sendiri..terima org seadanya.. x kisah gemuk or kurus..janji sihat walafiat..hehe.~

Puteri Balqis said...

aisyah:betul tu ,berdiet tu prlu untuk kesihatan tp kalo dah memudaratkan dikra kes lain dah tue..hehe

ijam:lawak eh..haha memg pown...sy pun geli ati tk first time...(",)

izalis: hehe...sokong!!!!

Khairul Antasha said...

ok je kot..selagi tak memudaratkan..tp kalo sebab nak kurus pastu sampai menyeksa diri sendiri..baik x yah la...yg penting tahap kesihatan dlm tahap yg paling cemerlang.. hehehe

Puteri Balqis said...

betul tu antasha..kalau diet amik pil kurus yg memudaratkan pun x baik untuk kesihatan...=)

Ozan said...

nak kurus untuk kesihatan dan untuk keyakinan diri.. Y not???

khairul hisyam said...

suka pasangan kuat macam tapi masih badan masih tiptop macam super model. hehe :p

i am S!L4H.. said...

klo utk kebaikan harus di sokong...

M.a.s.u.r.i said...

suka kalau Tunang sy berdiet...nak dia sihat n x gumuk...huhu

Puteri Balqis said...

hehe...tapi selalu laki susah nak on diet...kih3....lbeh2 yg dah kawin...=)

Puteri Balqis said...

ozan: yup..agree..kalau diet yg sihat diamalkan..sememgnye sy setuju..

i am: hehe..yewww....setujuuu=)

khairul hisyam: ader jg wanita mcm tu makan banyak tapi badan tetap tip top..huhu...

Fathiah Hamim said...

saya bukan nak suruh dia diet. saya nak suruh dia gemok kan badan. -_-

Puteri Balqis said...

hehe....mean tak suke yg kurus sgtlah ek..=)

cik anum said...

ada yang sokong antara satu sama lain.
depends pada pndngan masing2 la. hu3~

Puteri Balqis said...

hehe....saling menyokong lg bgus tuw=)

atiEy_[azHa] said...

tak suka diet . nak chubby2 . haha

Kippei said...

dulu kisah dulu2 saya.. dulu2 la.. bukan skrg.. ikuti dialog ini:

Kippei : Cantik hari ini dan semalam dan masa depan sayangku ini..

Si Dia: Mana ada! Makin gemok la sayang skrang, B tipu! (dengan nada merajuk)

Kippei: kanda tidak bergurau dinda. Benar kata kanda ini percayalah.

Si Dia: Sayang nak diet! Tak kira!

Kippei: Boleh je nak diet, tapi..

Si Dia: Tapi apa B?

Kippei: Jangan sampai sakit, kalau dengar je khabar sayang sakit, STOP terus diet! Understand! (nada penegasan minima)

Si Dia: Baik B! Love you!

Puteri Balqis said...

atiey: hhaha...suke yg embam dan tidak kisah lah ek kalau die gemuks...kih3...bgus2...terima seadanya...

Puteri Balqis said...

kippie: huuhuhuuuu...panjangnye cerita kisah dulu2 eh..bgus2...nasihat yg bgus utk sidia spya sihat..biar nampak cubby pown asalkan tak sakit...(",)

mars mell-o said...

Diet is good but dont push too hard not good for health =D

Puteri Balqis said...

Agree wif ur statement mars_mello..hehe...balancing diet is more important thing than push too hard..(",)

RuSh D said...

takde pengalaman ..hahaha... tp kalo kena diet sebab kesihatan kena ler suka..

~ ナフィルザ ~ said...

nice topic~
erm kalau dia diet sebab nak maintain sihat, apa salahnya kan,keh3~

Puteri Balqis said...

hehe...yeww betul3...(upin n ipin)...(",)

Puteri Balqis said...

rush D: tak lama lg ader la tue pengalaman...kih3...(",)

mia.lia said...

ikotla individu...
tp bgi sy ok je kot..
kalau dia nk ksihatan btmbh baik..
tp kalau cm nak gedik2 nak tunjuk body ke ape.tak yh lerr..hehe

Puteri Balqis said...

mia lia:..haha..gediks2...ader kelakar dctu....okeh2 bgus2...=)

nelly said...

haha ..
nice info ..
nelly gemuk kot .
=)

Puteri Balqis said...

hehe....2 org suruh jgn diet tp gemuk...(",)

Zueriya said...

ni kisah2 dulu2 lah.
haha, bf sy, opps.. ex sy.. xde nye nk suroh org diet, suroh org mkn bnyk2 lg ade la. kasi besar cket badan nih..sbb org kecik sgt sgt. hehehe. xpnah g jumpe bf yg suh diet. hehehe :)

Puteri Balqis said...

zurieya: hehe...dah kurus dah zurieya x moh diet2...=)

Qaseh ElyaNas said...

mr hubby x kesah pun tp bg hint gak spy jaga mkn sbb bila bdn da naik, vee yg bising2 x hengat hehehehe

anyway nice blog & vee da folo da ^^

Puteri Balqis said...

Qaseh: thanks Qaseh..hehe...wah kontrol habis ye..(",)

Klik2 Di Sini ...Join2...(",)